7 maj 2022
14:00

Dala-Järna IK

Referat: Fagersta Södra IK - Dala-Järna IK

Södra fortsatt obesegrat efter 1-1 "hemma" mot Dala-Järna. Det blev delad pott när nykomlingen Dala-Järna kom på besök på Malmheden. Första halvlek var chansfattig där lagen tar ut varandra där lagen har ett par halvchanser var . Dala-Järna har en boll i mål i den 11:e minuten men blev avvinkad för offside . 0-0 i halvtid således

Dala-Järna rivstartar andra och gör 0-1 i den 48:e minuten efter en fast situation ( hörna) där bollen går som en flipperkula inne i straffområdet som tar på flera ben innan anfallaren stöter in den i mål . Södra får ett kanonläge i den 54:e minuten när Ylvi Zyberi är helt fri men den duktiga Dala-Järna keepern håller tätt . Södra fortsätter att jaga kvittering och Danne Johansson gör också mål i den 63:e men blev avvinkad för offside . Ylvi har en stolpträff i den 65:e minuten innan Mergim Ramadani gör 1-1 i den 68:e minuten efter att Danne J vunnit en nickduell . Södra fortsätter att ösa på och Wille Klase'n är näta i den 69:e minuten men nicken går strax över ribban . Mitt i Södras press sticker Dala-Järna upp i en kontring och är nära att ta ledningen men Södras försvarare rensar bort bollen på mållinjen . Södra fortsätter att jaga ledningsmålet sista kvarten och är nära flera gånger . Bl a så träffar Wille ribban med en nick och han har också ett jätteläge att bli matchjälte på övertid när han drar till med vänstern från ett bra läge framför mål men bolluslingen går ett par cm över ribban . Matchen slutar 1-1 .
Avslut Södra 13 - Dala-Järna 6
Andra halvlek har Södra 9-2 i avslut

Bäst i Södras lag var försvarets Jocke Larsson och Shafick Irarema även målvakten Ondrej Jacko-Lysak ska ha cred för sin insats . Dala-Järna var en positiv överraskning som inte kom till Malmheden för att tjonga boll utan rullade bollen fint och satte hög press på Södra inledningsvis . Efter inledningen så tar Södra över alltmer och har chanser att avgöra matchen i slutskedet men skärpan var inte riktigt där i avslutningslägena . Nu har vi en träningsvecka framför oss innan länsderbyt mot VIK tar sin plats på naturgräset i Västerås . ??????